de boer kwam vandaag voordrrog brengen. Tenminste dat dacht ik. Het was een andere baal en toen we hem open maakte was dit heel anders dan voordroog. Het zag er echt uit als koeienvoer. Het is wel lang maar echt nat. Kan ik dit de paarden voeren? Zi vinden het wel lekker maar Odet is ooit hoef bevangen geweest. Wat zijn de gevaren?

 
			
			 
			 
					
					
					
						 Antwoord met Citaat
  Antwoord met Citaat 
			 
			 
			 
						 
			 
			 Oorspronkelijk Geplaatst door Marjo & Sophie
 Oorspronkelijk Geplaatst door Marjo & Sophie 
					
				 . Kuil ruikt altijd wat zuur aangezien bepaalde bacteriën zich hebben kunnen uitleven doordat het is ingepakt in plastic. Het conserveren hoort ideaal gezien zonder lucht te gebeuren, waardoor de bacteriën melkzuur maken en hiermee wordt de kuil geconserveerd. Hoe meer suikers in het gewas, hoe meer voeding voor de bacteriën. Als het redelijk droog gewonnen wordt, zal deze soort kuil ook wat zurig ruiken (friszuur, niet onaangenaam) en hoe natter het gewonnen is, hoe plakkeriger het aanvoelt (ook is de geur dan iets zuurder, maar niet onaangenaam). Voor koeien is het economisch gezien handig om gewas snel van de wei te hebben én hoge gehaltes te hebben, vandaar dat dit vaak natter is. Ruikt een kuil vies zuur, dan heb je geen goede conservering gehad en hebben de bacteriën boterzuur gemaakt. Dit is ook niet geschikt voor koeien en dus niet alleen niet geschikt voor paarden, aangezien boterzuur de darmen enorm kan ontregelen. Heel zuur ruikend gewas is eerder verdenking op boterzuur als op het goede melkzuur, dus ook geen koeienvoer
. Kuil ruikt altijd wat zuur aangezien bepaalde bacteriën zich hebben kunnen uitleven doordat het is ingepakt in plastic. Het conserveren hoort ideaal gezien zonder lucht te gebeuren, waardoor de bacteriën melkzuur maken en hiermee wordt de kuil geconserveerd. Hoe meer suikers in het gewas, hoe meer voeding voor de bacteriën. Als het redelijk droog gewonnen wordt, zal deze soort kuil ook wat zurig ruiken (friszuur, niet onaangenaam) en hoe natter het gewonnen is, hoe plakkeriger het aanvoelt (ook is de geur dan iets zuurder, maar niet onaangenaam). Voor koeien is het economisch gezien handig om gewas snel van de wei te hebben én hoge gehaltes te hebben, vandaar dat dit vaak natter is. Ruikt een kuil vies zuur, dan heb je geen goede conservering gehad en hebben de bacteriën boterzuur gemaakt. Dit is ook niet geschikt voor koeien en dus niet alleen niet geschikt voor paarden, aangezien boterzuur de darmen enorm kan ontregelen. Heel zuur ruikend gewas is eerder verdenking op boterzuur als op het goede melkzuur, dus ook geen koeienvoer 
Bladwijzers